f Cakes and the City: Chocolate is chocolate

2010-08-03

Chocolate is chocolate

Przerwa na brownie.

Brownie
forma 29x21 cm

2 tabliczki gorzkiej czekolady
200 g masła
100 g mąki
300 g cukru
6 jaj
100 g orzechów laskowych (pokrojonych/poszatkowanych)

Czekoladę rozpuścić z masłem na małym ogniu, cały czas mieszając. Odstawić do wystygnięcia. Jajka ubić mikserem, dodając cukier i mąkę. Następnie wmiksować masę czekoladową oraz orzechy. Ciasto wylać na blachę i piec ok. 15-20 min. w temp. 200 stopni.

English version

Brownie break.

Brownie
29x21 cm baking tin


2 dark chocolates (200 g)
200 g butter, softened
100g flour
300 g sugar
6 eggs
100 g hazelnuts (chopped)

In a small pot melt chocolate with butter, constantly stirring. Set aside to cool.
Beat eggs with mixer, add sugar and flour. Next stir in chocolate and mix, adding hazelnuts. Pour the mixture into the square tin and bake about 20 min in 200ºC.



1 komentarz:

  1. Właśnie robię to ciacho, czuję, że wyjdzie świetnie :)

    OdpowiedzUsuń

Ogląd i pogląd mile widziane. Ukłony :)
Many thanks for your comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...