2010-08-29
Na kremowo / Cream around
Kremowy deser po raz pierwszy. Dziecinnie prosty. Miał się nie udać. Miał ostrzegać przed jedzeniem oczami... Okazał się pyszną niespodzianką :)
krem stop krem
bez pieczenia
forma 29x21 cm lub 35x25 cm
8 opakowań herbatników
1 puszka masy kajmakowej
2 budynie waniliowe bez cukru
2 szklanki mleka
3/4 kostki masła
0,5 l śmietany kremówki 30%
2 śmietanki Śnieżki
Budynie ugotować z mlekiem i utrzeć z masłem kiedy ostygną.
Śmietanę ubić z 2 Śnieżkami.
Układać warstwami w blaszce: herbatniki, masa kajmakowa, herbatniki, masa karpatkowa, herbatniki, bita śmietana. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
English version
My first cream dessert. Way too easy... However, it wasn't meant to work out. It was meant to warn not to eat with eyes... It turned out to be a delicious surprise :)
cream stop cream
no baking
35x25 cm baking tin
8 packs of plain biscuits
1 can of kaymak
2 packs of granulated vanilla pudding (unsweetened)
2 glasses of milk
3/4 butter
500 ml cream (30%)
Granulated vanilla puddings to be cooked with milk. When cooled, to be mixed with butter.
Cream to be beaten (to have whipped cream).
In a form, place all ingredients in the following order: biscuits, kaymak, biscuits, pudding, biscuits, whipped cream. Leave the form in the fridge for about 2-3 hours.
z kim z czym
herbatniki,
krem
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ogląd i pogląd mile widziane. Ukłony :)
Many thanks for your comments :)