(prawie) piernik
podejrzane w "Kitchen" Nigelli
forma 35x25 cm
150 g masła
300 g golden syrup
200 g brązowego cukru
250 ml piwa Guinness
2 łyżeczki mielonego imbiru
2 łyżeczki mielonego cynamonu
podejrzane w "Kitchen" Nigelli
forma 35x25 cm
150 g masła
300 g golden syrup
200 g brązowego cukru
250 ml piwa Guinness
2 łyżeczki mielonego imbiru
2 łyżeczki mielonego cynamonu
szczypta goździków
300 g mąki pszennej
2 łyżeczki sody
300 ml kwaśnej śmietany
2 jajka
300 g mąki pszennej
2 łyżeczki sody
300 ml kwaśnej śmietany
2 jajka
W średniej wielkości garnku umieścić masło, syrop, cukier, piwo, imbir, cynamon oraz goździki. Podgrzać, mieszając, do rozpuszczenia się składników. Dodać mąkę z sodą i zmiksować.
W osobnej miseczce ubić śmietanę z jajkami i połączyć z resztą masy.
Piec ok. godzinę (lub dłużej) w 170ºC.
English version
Soggy and ugly... but delicious! ;)
(almost) gingerbread
spotted in Nigella's 'Kitchen'
35x25 cm baking tin
150 g butter
300 g golden syrup
200 g brown sugar
250 ml Guiness
2 tsp ginger (powder)
2 tsp cinnamon (powder)
a pinch of cloves
300 g flour
2 tsp soda
300 ml sour cream
2 eggs
In a middle size pan place butter, syrup, sugar, beer, ginger, cinnamon and cloves. Keep on a small heat, stirring until smooth. Add flour with soda and mix together.
In a separate bowl mix together cream and eggs. Next, mix it into to the remaining mixture.
Bake for about 1 hour (or longer) in 170ºC.
English version
Soggy and ugly... but delicious! ;)
(almost) gingerbread
spotted in Nigella's 'Kitchen'
35x25 cm baking tin
150 g butter
300 g golden syrup
200 g brown sugar
250 ml Guiness
2 tsp ginger (powder)
2 tsp cinnamon (powder)
a pinch of cloves
300 g flour
2 tsp soda
300 ml sour cream
2 eggs
In a middle size pan place butter, syrup, sugar, beer, ginger, cinnamon and cloves. Keep on a small heat, stirring until smooth. Add flour with soda and mix together.
In a separate bowl mix together cream and eggs. Next, mix it into to the remaining mixture.
Bake for about 1 hour (or longer) in 170ºC.
Vampire Weekend- ubóstwiam!
OdpowiedzUsuńps: zakalec, nie zakalec pycha!