wiśnia i wiśnia
forma 21x29 cm
224g masła w temperaturze pokojowej
380g cukru
1 ekstrakt waniliowy
4 jajka
300g mąki
400g wiśni (lub innych owoców)
Piekarnik nagrzać do 180ºC.
Masło
utrzeć z cukrem na gładką masę (miksując 2-3 minuty). Dodać jajka (po
kolei) oraz ekstrakt waniliowy. Miksując, dodać mąkę.
2/3 masy wyłożyć na blaszkę, na cieście ułożyć wiśnie i całość przykryć kleksami z pozostałej części masy.
Piec 25-30 minut lub do momentu brązowienia ciasta.
[źródło: sophistimom]
English version
Simple and successful ;)
cherry cherry
baking form 21x29 cm
224g butter at room temperature
380g sugar
1 vanilla extract
380g sugar
1 vanilla extract
4 eggs
300g flour
300g flour
400g cherries (or other fruit)
Preheat oven to 180ºC.
In the bowl
of an electric mixer fitted with the paddle attachment, cream together
butter and sugar, until smooth and fluffy, about 2-3 minutes. Add in
eggs, one at a time, incorporating well after each addition. Add in
vanilla extract. Slowly add flour and mix until
just incorporated.
Spread
three-fourths of the mixture into the prepared pan. Cherries to be
distributed evenly over the batter. Drop the rest of the batter by
tablespoonfuls over the cherries, and bake for 25-30 minutes, or until
the edges start to turn golden brown.
[inspiration: sophistimom]
sezon rowerowy czas otworzyć! pikniki z ciastem są super
OdpowiedzUsuńpopieram, nie moge sie doczekac :)
OdpowiedzUsuń