f Cakes and the City: cherry i rowery

2011-01-18

cherry i rowery

Łatwe i przyjemne ;)




wiśnia i wiśnia
forma 21x29 cm

224g masła w temperaturze pokojowej
380g cukru
1 ekstrakt waniliowy
4 jajka
300g mąki

400g wiśni (lub innych owoców)

Piekarnik nagrzać do 180ºC. 

Masło utrzeć z cukrem na gładką masę (miksując 2-3 minuty). Dodać jajka (po kolei) oraz ekstrakt waniliowy. Miksując, dodać mąkę.

2/3 masy wyłożyć na blaszkę, na cieście ułożyć wiśnie i całość przykryć kleksami z pozostałej części masy.
Piec 25-30 minut lub do momentu brązowienia ciasta.
[źródło: sophistimom] 

English version

Simple and successful ;)

cherry cherry
baking form 21x29 cm

224g butter at room temperature
380g sugar
1 vanilla extract
4 eggs
300g flour

400g cherries (or other fruit)

Preheat oven to 180ºC. 

In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment, cream together butter and sugar, until smooth and fluffy, about 2-3 minutes. Add in eggs, one at a time, incorporating well after each addition. Add in vanilla extract. Slowly add flour and mix until just incorporated.

Spread three-fourths of the mixture into the prepared pan. Cherries to be distributed evenly over the batter. Drop the rest of the batter by tablespoonfuls over the cherries, and bake for 25-30 minutes, or until the edges start to turn golden brown.

[inspiration: sophistimom]

2 komentarze:

Ogląd i pogląd mile widziane. Ukłony :)
Many thanks for your comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...