Sceny łóżkowe nie były ostre... The bed secenes weren't bad... |
bo ciasto było słodkie ;) as the cake was sweet enough ;) |
Przepis z genialnego bloga sweet-art, który odwiedzam za każdym razem wyobrażając sobie, że ja też tak mogę ;) Ostatnio jednak mogę mniej, bo takie czasy, że brak czasu ;) A ciasteczko w tonacji zimowej - przy okazji powtórki dodam odrobinę cukru do jabłek. Wy też tak zróbcie ;)
Kokos & jabłko
spód
350g mąki
175g masła
2 żółtka
3 łyżki śmietany
75g cukru (w tym 2 cukry waniliowe)
olejek rumowy i migdałowy
Żółtka utrzeć z cukrem na białą masę, dodać śmietanę i aromaty, wymieszać.
Dodać do mąki wymieszanej ze szczyptą soli i masłem.
Ugnieść ciasto.
Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na przynajmniej 30min.
Wyjąć, wyłożyć spód foremki wysmarowanej masłem.
Piec w 175°C 15min. Wyjąć, ostudzić.
Wyłożyć na upieczony spód jabłka, których 1kg uprzednio obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i pokrojone dusimy na patelni, aż powstanie mus.
Ubić białka z 5 białek z dodatkiem szklanki cukru, na koniec dodać 200g kokosu, wymieszać.
Pokryć mus jabłkowy ubitą pianą z białek.
Wstawić do piekarnika i piec 1 godzinę w 160°C.
English
The recipe comes from the genuine blog sweet-art which I visit quite often imaging that I CAN BAKE IT TOO! ;) However, recently I CAN'T cause I have no free time ;) Next time I shall add some sugar to apples, I advise you do the same ;)
bottom
English
The recipe comes from the genuine blog sweet-art which I visit quite often imaging that I CAN BAKE IT TOO! ;) However, recently I CAN'T cause I have no free time ;) Next time I shall add some sugar to apples, I advise you do the same ;)
bottom
350g flour
175g butter
2 egg yolks
3tsp sour cream
75g sugar (including 2 vanilla sugar 32 g altogether)
rum and almond extracts
Egg yolks to be mixted with sugar until smooth and pale, add sour cream and extracts.
Flour to be mixed with a pinch of salt and butter - next, to be combined with egg yolks mixture.
Form a dough (by hands) and wrap in a foil, leaving in the fridge for 30 minutes.
Next, press the dough into the baking form and bake for 15 minutes in 175 C degrees. Leave to cool.
1 kg of apples to be peeled off, cut and cooked over small heat on a skillet until all becomes mousse.
Spread over the already baked bottom.
5 egg whites to be beaten until stiff (near end add 1 cup of sugar), next add 200 g shredded coconut and stir gently. Spread over apples mousse and bake 1 hour in 160 C degrees.
Egg yolks to be mixted with sugar until smooth and pale, add sour cream and extracts.
Flour to be mixed with a pinch of salt and butter - next, to be combined with egg yolks mixture.
Form a dough (by hands) and wrap in a foil, leaving in the fridge for 30 minutes.
Next, press the dough into the baking form and bake for 15 minutes in 175 C degrees. Leave to cool.
1 kg of apples to be peeled off, cut and cooked over small heat on a skillet until all becomes mousse.
Spread over the already baked bottom.
5 egg whites to be beaten until stiff (near end add 1 cup of sugar), next add 200 g shredded coconut and stir gently. Spread over apples mousse and bake 1 hour in 160 C degrees.
Mmmm, ale pyszne to ciacho! Wspaniała słodycz:)
OdpowiedzUsuńOj genialny pomysł!! Ja uwielbiam ciasta z jabłkami, ale niestety nie lubię cynamonu. Teraz zrobię ciasto z jabłkami pod siebie. Dziękuję bardzo :)
OdpowiedzUsuńSuper ciacho, notuję przepis :)
OdpowiedzUsuńja się pytam: gdzie są pączki !?! :)
OdpowiedzUsuńhihi xd ale się zdziwiłam patrząc w pierwszej chwili.
OdpowiedzUsuńmniam. lubię to połączenie.
Hehe świetnie napisane ;)
OdpowiedzUsuńA bloga owego słodkiego też odwiedzam, ale bardziej podziwiam, niż korzystam :D
szarlotki uwielbiam pod każdą postacią!:) też mam ochotę na kawałeczek:)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda to ciacho. W łóżku musi smakować jeszcze lepiej :D
OdpowiedzUsuń