Szybki przepis na wyborny deser - zwłaszcza dla nieuzbrojonych w mikser ;)
All you need is fork!
Gruszka w okruszkach
okrągła forma na tartę
gruszki
5 dużych gruszek (niestety gruszka-puszka a dokładnie 2 duże puszki)
100 g cukru
szczypta soli
okruszki
185 g mąki
65 g cukru białego
65 g cukru brązowego
0.5 łyżeczki cynamonu
100 g orzechów pekan - drobno posiekanych (lub włoskich -> ja miałam pekany)
110 g masła (rozpuszczonego)
allyouneedisfork forkisallyouneed allyouneedisfork forkisallyouneed allyouneedisfork forkisallyouneed
Pierkanik nagrzać do 180ºC.
Obrane gruszki (u mnie w wersji: 1 gruszka-puszka, 1 brzoskwinia-puszka, choć tu powinna być jednak tylko gruszka) pokroić w kostkę, wrzucić do miski i wymieszać z cukrem oraz szczyptą soli.
W osobnej misce wymieszać mąkę, cukier biały i brązowy, cynamon oraz orzechy. Wlać rozpuszczone masło i całość dokładnie wymieszać/ugnieść widelcem.
Gruszki przełożyć do formy tartowej a całość równomiernie przykryć kruszonką.
Piec 35 minut lub trochę dłużej, do zezłocenia.
Szybko stygnie, szybko znika :)
[zgapione, zmienione stąd]
English version
Now it's obvious that I've totally fallen for Ree's blog...
So I'm in trouble and the pear is in crumble ;)
Another super recipe - especially for those not armed with electric mixer ;)
All you need is fork!
This pear is in crumble
round tart baking form
pear
5 large pears (I used canned pears - 2 large cans)
100 g sugar
a pinch of salt
crumble
185 g flour
65 g white sugar
65 g brown sugar
0.5tsp cinnamon
100 g pecans - finely chopped (I had pecans, but - again - walnuts should do)
110 g butter (melted)
allyouneedisfork forkisallyouneed allyouneedisfork forkisallyouneed allyouneedisfork forkisallyouneed
Preheat the oven to 180ºC.
Peel, core, and dice pears. Place into a bowl and stir together with sugar and salt. Set aside.
In a separate bowl, combine flour, sugar, brown sugar, cinnamon, and pecans. Stir together. Drizzle melted butter gradually, stirring with a fork as you go until all combined.
Pour pears into a baking dish and top with crumb topping.
Bake around 35 minutes or a bit longer, until golden.
Cools & disappears quickly :)
Zacytuje fragment jednej z wyliczanek: "jabłko, gruszka czy pietruszka?". Jestem za tym trzecim. Ciasta marchewkowe wychodzą znakomicie, więc czemu nie spróbować z pietruszką (mówię raczej o korzeniu) :)
OdpowiedzUsuńCzemu nie, grajmy w zielone ;)
OdpowiedzUsuńI am really glad to read this website posts which carries lots of helpful information, thanks for providing these kinds of statistics.
OdpowiedzUsuńAlso see my web page: Kjøpe hus i Bodrum
It's genuinely very complicated in this active life to listen news on TV, therefore I just use web for that reason, and take the latest news.
OdpowiedzUsuńAlso see my page > laser tattoo removal