f Cakes and the City: The Festival and The Cake

2010-08-03

The Festival and The Cake



Ciasto festiwalowe
(proste przyjemności w kinie)
forma 29x21 cm

2 jajka
1 szklanka cukru
0.5 szklanki mleka
0.5 szklanki oleju
1 łyżeczka aromatu waniliowego/lub bez aromatu
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
owoce: czerwona porzeczka, brzoskwinie
(wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową)

Jajka utrzeć z cukrem na gładką masę, następnie dodać olej, mleko i aromat waniliowy. W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z resztą zmiksowanych składników. Ciasto wylać na posmarowaną olejem formę prostokątną/okrągłą a na wierzch ułożyć owoce. Piec 35 - 40 min w temp.180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać cukrem pudrem.

P.S. Wystudzić w kinie ;)

[źródło: Mama]

English version


The Festival and The Cake
(plain pleasure in the cinema)
29x21 cm or 35x25 cm baking tin
 

2 eggs
1 cup sugar
0.5 cup milk
0.5 cup oil
1 tbsp vanilla extract
2 cups flour
1 tsp baking powder
fruit: redcurrant, peaches

Preheat the oven to 180ºC.

Place eggs and sugar in a large bowl; beat with a mixer. Add oil, milk and vanilla extract and beat to combine. In a separate bowl mix flour with baking powder – and gently stir it into the large bowl. Pour the dough onto the roundish/squarish baking tin (greased with oil) and place fruit over it. Bake about 35 – 40 min (180ºC). Cool completely and sprinkle an icing sugar over the cake.

P.S. Actually cool completely in the cinema ;)

[isnpiration: My Mum]


2 komentarze:

Ogląd i pogląd mile widziane. Ukłony :)
Many thanks for your comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...