f Cakes and the City: Rhubarb + mint + balcony

2013-07-02

Rhubarb + mint + balcony



Do wykonania powyższego instagrama konieczne są: 6 łodyg rabarbaru - umytych i pociętych w 2 cm kawałki - i niepełna szklanka cukru, które należy umieścić w sporych rozmiarów garnku, zalać wodą i gotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu kompotu można go zostawić na małym ogniu przez kolejne parę minut. Na końcu dodać garść listków mięty i odstawić do wystudzenia a następnie - schłodzić w lodówce.

Etap studzenia może być etapem balkonowym :)

English

To make the above instagram you need the following: 6 rhubarb leaf stalks - washed out and cut into 2 cm pieces - and less than a full cup of sugar which should be arranged in a rather big pot, pour water and cook over the medium heat. When boiling, leave your compote for another 5 minutes over smaller heat. Finally, add a bunch of mint leaves and leave to cool completely - then place in the fridge to chill.

Cooling phase could also be a balcony one :)


2 komentarze:

  1. Muszę oswoić się z słowem instagram :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Pozdrawiam serdecznie i gratuluję smacznego bloga!

    Chciałabym zaprosić Ciebie na stronę znajdzprzepisy.pl oraz do dodania swojego bloga na listę TOP BLOGI, gdzie dołączyło już ponad 1400 blogerów z Polski! Nasze strony są już dostępne w 37 krajach i jesteśmy drugą co do wielkości wyszukiwarką przepisów kulinarnych na świecie!

    Byłoby mi bardzo miło, jakby i Twoje przepisy znalazły się u nas i tym samym trafiły do jeszcze większego grona odbiorców :)
    Aby znaleźć się na liście Top Blogi wystarczy tylko zarejestrować swój blog tutaj: http://www.znajdzprzepisy.pl/dodaj-blog

    Życzę miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń

Ogląd i pogląd mile widziane. Ukłony :)
Many thanks for your comments :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...